Poëzie, poezië game, game, puzzelen, woorden, Gamefonds, literaire game, Nederlands Letterenfonds, Frankfurter Buchmesse, Lucas Hirsch, Studio Louter, spel, dichter, gedichten, woorden, ritmiek, Open Oproep Literaire Games, gameontwikkelaars, auteurs, interactie, literatuur, games, puzzling poetry, boekenbeurs, Frankfurter, Buchmesse, lezen, selectiecommissie.

Studio Louter: Puzzling Poetry

header_puzzlingpoetry2

Al puzzelend doorgronden

Vergeet niet dat alles poëzie is vandaag de dag

Dat alle poëzie vandaag de dag vergeten wordt

(Uit:Nr. 35, Dolhuis, Lucas Hirsch)

 

Studio Louter en dichter Lucas Hirsch hebben ‘Puzzling Poetry’ ontwikkeld, een verslavende game die je helpt om poëzie al puzzelend te doorgronden. Poëzie is immers puzzelen met woorden. Zowel voor de dichter als voor de lezer. In de game vormen de gedichten van verschillende dichters uit Nederland en Vlaanderen de spelarena. De speler gaat op zoek naar de plaats van de woorden, naar de verbanden tussen de woorden en naar de ritmiek. Zo leidt het spelen met woorden tot een nieuwe, geconcentreerde manier van lezen. De spelers herscheppen als het ware de gedichten.

 

We bedachten deze app als inzending voor de Open Oproep Literaire Games van het Nederlands Letterenfonds, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en het Gamefonds. Zij vroegen gameontwikkelaars en auteurs te onderzoeken waar het snijvlak ligt tussen literatuur en games. ‘Puzzling Poetry’ werd enthousiast ontvangen. ‘Het spelen met woorden leidt onverwacht tot een nieuwe, geconcentreerde manier van lezen’, aldus de selectiecommissie.

 

De game is in Frankfurt gepresenteerd in het kader van het Vlaams-Nederlands gastlandschap van de Frankfurter Buchmesse 2016.

 

Download Puzzling Poetry hier:

iOs: http://apple.co/2e3JU7k
Android: http://bit.ly/2eiEALL

 

Film: Studio Louter                                  Film: Alina Braun, the Journalistic Academy JONA

Resultaat

Literaire game

Werkveld

  • Interactie