header—teampagina

Barend Verheijen, MA

Creative Partner

Barend is hoofd van de afdeling Content. Als creative partner is Barend verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, storylines en alle contentproductie. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring in de museumwereld. Voor hij zich in 2000 aansloot bij TWV Media, de voorloper van Studio Louter, was hij onderwijscoördinator bij het Duitsland Instituut Amsterdam en onderzoeker bij Clingendael. Hij heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Pepijn Wilbers, MA

Creative Partner & Managing Director

Pepijn geeft leiding aan de afdeling AV. Als creative partner is Pepijn verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, storylines en alle audiovisuele producties van Studio Louter. Hij heeft zelf 20 jaar ervaring in alle aspecten van audiovisuele producties: scenario, regie en montage. Pepijn richtte samen met Frodo Terpstra in 1996 TWV Media op. Daarvoor werkte hij drie jaar bij een reclamebureau. Hij studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam.

Franka Schaap, MA

Managing Director & Senior Project Manager

Franka behaalde haar master Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep zij stage bij Studio Louter als content producer. Sinds februari 2015 versterkt Franka het team van project managers. Hier kan ze haar organisatietalent goed in kwijt. Het leuke aan werken bij Studio Louter vindt Franka dat inhoud, creativiteit en techniek worden samengebracht in informatieve en educatieve producten.

Juliette Lindhout, MA, MA(Ed)

Project Manager

Juliette ontdekte haar voorliefde voor organiseren en reizen bij de Historische Studievereniging. Na haar studie Geschiedenis voltooide ze niet alleen de master Political culture and National Identities, maar ook de educatieve geschiedenismaster aan de VU. Na vele reizen en een leidinggevende functie won haar voorliefde voor organiseren van het onderwijs. Juliette is dan ook ontzettend blij dat ze bij Studio Louter haar organisatieskills mag inzetten als project manager. Naast reizen houdt Juliette van lekker eten (kaas!) en muziek.

Valerie Veenvliet, MA

Project Manager

Complexe en grote projecten met verschillende stakeholders pakt Valerie met twee handen tegelijk aan. Na een bachelor Geschiedenis en een master Publieksgeschiedenis begon Valerie als conservator en later als projectmanager in het museale veld. Deze ervaring zet ze nu in om bij Studio Louter het ontwerp en de productie van bezoekerservaringen op rolletjes te laten verlopen.

Olga Ruitenbeek, MA

Creative Director

Olga is vanaf november 2010 werkzaam bij Studio Louter. Als creative director heeft Olga de creatieve en inhoudelijke leiding over veel van onze projecten. Hiervoor was zij assistent-conservator bij het Amsterdams Historisch Museum. Na een paar jaar vormgeving gestudeerd te hebben aan de Design Academy in Eindhoven, besloot ze over te stappen naar Sociale Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. En met succes: haar master behaalde zij cum laude.

Dr. Sjoerd van der Linde

Creative Consultant

Als consultant adviseert Sjoerd onze klanten over project-, concept- en strategie-ontwikkeling, en helpt hen met fondsenwerving en het opzetten van wetenschappelijke samenwerkingsverbanden. Sjoerd heeft ruime internationale werkervaring in de museum- en erfgoedsector, waar hij vele projecten en strategische samenwerkingsverbanden heeft ontwikkeld. Hiervoor werkte Sjoerd als werelderfgoedspecialist voor University College London en als assistent professor archeologisch erfgoed beheer aan de Universiteit van Leiden, waar hij zijn PhD cum laude behaalde in 2012.

 

Denise Schipper, MA

Senior Content Designer

Tijdens haar studie Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden was Denise al werkzaam bij Studio Louter. Ze volgde de master ‘Migration and Global Interdependence’ en na haar afstuderen in 2012 is ze toegetreden tot de afdeling content. Als senior content producer stuurt ze het team aan en is ze verantwoordelijk voor de inhoud van tentoonstellingen, het verwerken van de input van de klant en het schrijven van scenario’s. Lees hier een interview met Denise in de rubriek ‘De werkplek van’ in Marketingtribune.

Sarah van Kerkvoorde, MA

Content Designer

Als publiekshistorica verzorgt Sarah de inhoudelijke kant van onze producties. Van dilemmaspellen en animaties tot storylines voor hele tentoonstellingen: ze heeft ze allemaal van een invoelbaar verhaal voorzien. Tijdens haar bachelor liep ze al bij Studio Louter stage en na het afronden van de master Publieksgeschiedenis keerde ze terug. Voor die tijd ontwikkelde ze onder meer de storyline en tekst voor de expositie ‘Geknipt voor de Vijand’ en werkte ze voor het educatief interviewproject ‘Oorlog in mijn Buurt’. Sarah kijkt graag naar kostuumdrama’s, mits ze historisch correct zijn uiteraard.

Eline Koning, MA, MA(Ed)

Content Designer

Eline behaalde de master Publieksgeschiedenis en sloot vervolgens de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs cum laude af. Tijdens haar studie liep ze met zoveel plezier stage bij Studio Louter dat ze na haar afstuderen terugkeerde in de rol van content producer. Ook in haar vrije tijd schrijft ze graag. Daarnaast reist ze graag naar ruige landschappen om te hiken of te mountainbiken en zoveel mogelijk culturen te leren kennen.

 

Cas Spoelstra, BA

Software Developer

Cas studeerde Interaction Design aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten Arnhem. Als software developer richt hij zich voornamelijk op het ontcijferen van complexe systemen en vertaalt hij deze naar transparante constructies. Cas ziet zichzelf als een echte nerd en is geïnteresseerd in analoog hacken, nieuwe media protheses en de oorsprong van complexe systemen.

Anna Nogaré, MA

Senior Visual Designer

Illustreren is Anna’s grote passie en al jong besloot zij hier haar beroep van te maken. Ze studeerde Industrial Design aan de Università Iuav di Venezia en hierna behaalde zij de master Communication Multimedia Design. Anna is gespecialiseerd in information design. Sinds drie jaar woont en werkt Anna in Amsterdam. Zij houdt erg van muziek en in haar vrije tijd verkent ze Amsterdam. Al staat het kopen van een fiets nog op de planning…

Nena Mulder, MA

Communications Officer

Vanaf september 2019 versterkt Nena de studio op het vlak van communicatie. De groeiende studio en haar projecten verdienen het om gezien te worden en Nena zorgt ervoor dat dat ook echt gebeurt. Via onder andere de website, social media en de nieuwsbrief houdt zij je op de hoogte van alles wat we doen. Met een verse Master Cultuurgeschiedenis op zak sluit Nena’s kennis naadloos aan bij de inhoudelijk gedreven projecten.