team

Barend Verheijen

creative partner, MA (1971)

Barend is hoofd van de afdeling Content. Als creative partner is Barend verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, storylines en alle contentproductie. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring in de museumwereld. Voor hij zich in 2000 aansloot bij TWV Media, de voorloper van Studio Louter, was hij onderwijscoördinator bij het Duitsland Instituut Amsterdam en onderzoeker bij Clingendael. Hij heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Pepijn Wilbers

creative partner, MA (1971)

Pepijn geeft leiding aan de afdeling AV. Als creative partner is Pepijn verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, storylines en alle audiovisuele producties van Studio Louter. Hij heeft zelf 20 jaar ervaring in alle aspecten van audiovisuele producties: scenario, regie en montage. Pepijn richtte samen met Frodo Terpstra in 1996 TWV Media op. Daarvoor werkte hij drie jaar bij een reclamebureau. Hij studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam.

Dirk Bertels

creative partner, MSc (1972)

Dirk is hoofd van de afdeling Interactie. Als creative partner is hij verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, storylines en alle software, multimedia en vormgeving van de projecten van Studio Louter. Dirk heeft 15 jaar ervaring in zowel vormgeving als softwareontwikkeling en development. Dirk richtte in 2006 Louter Vormgeving op, waar hij campagnes, websites en software ontwikkelde voor reclamebureaus. Dirk studeerde af in Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de Universiteit van Amsterdam.

Franka Schaap

project manager, MA (1991)

Franka behaalde haar master Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep zij stage bij Studio Louter als content producer. Sinds februari 2015 versterkt Franka het team van project managers. Hier kan ze haar organisatietalent goed in kwijt. Het leuke aan werken bij Studio Louter vindt Franka dat inhoud, creativiteit en techniek worden samengebracht in informatieve en educatieve producten.

franka@studiolouter.nl

Juliette Lindhout

project manager, MA, MA(Ed) (1989)

Juliette ontdekte haar voorliefde voor organiseren en reizen bij de Historische Studievereniging. Na haar studie Geschiedenis voltooide ze niet alleen de master Political culture and National Identities, maar ook de educatieve geschiedenismaster aan de VU. Na vele reizen en een leidinggevende functie won haar voorliefde voor organiseren van het onderwijs. Juliette is dan ook ontzettend blij dat ze bij Studio Louter haar organisatieskills mag inzetten als project manager. Naast reizen houdt Juliette van lekker eten (kaas!) en muziek.

Olga Ruitenbeek

creative director, MA (1981)

Olga is vanaf november 2010 werkzaam bij Studio Louter. Als creative director heeft Olga de creatieve en inhoudelijke leiding over veel van onze projecten. Hiervoor was zij assistent-conservator bij het Amsterdams Historisch Museum. Na een paar jaar vormgeving gestudeerd te hebben aan de Design Academy in Eindhoven, besloot ze over te stappen naar Sociale Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. En met succes: haar master behaalde zij cum laude.

olga@studiolouter.nl

Sjoerd van der Linde

consultant, PhD (1979)

Als consultant adviseert Sjoerd onze klanten over project-, concept- en strategie-ontwikkeling, en helpt hen met fondsenwerving en het opzetten van wetenschappelijke samenwerkingsverbanden. Sjoerd heeft ruime internationale werkervaring in de museum- en erfgoedsector, waar hij vele projecten en strategische samenwerkingsverbanden heeft ontwikkeld. Hiervoor werkte Sjoerd als werelderfgoedspecialist voor University College London en als assistent professor archeologisch erfgoed beheer aan de Universiteit van Leiden, waar hij zijn PhD cum laude behaalde in 2012.

sjoerd@studiolouter.nl

 

Denise Schipper

senior content producer, MA (1988)

Tijdens haar studie Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden was Denise al werkzaam bij Studio Louter. Ze volgde de master ‘Migration and Global Interdependence’ en na haar afstuderen in 2012 is ze toegetreden tot de afdeling content. Als senior content producer stuurt ze het team aan en is ze verantwoordelijk voor de inhoud van tentoonstellingen, het verwerken van de input van de klant en het schrijven van scenario’s.

Sarah van Kerkvoorde

content producer, MA (1990) 

Als publiekshistorica verzorgt Sarah de inhoudelijke kant van onze producties. Van dilemmaspellen en animaties tot storylines voor hele tentoonstellingen: ze heeft ze allemaal van een invoelbaar verhaal voorzien. Tijdens haar bachelor liep ze al bij Studio Louter stage en na het afronden van de master Publieksgeschiedenis keerde ze terug. Voor die tijd ontwikkelde ze onder meer de storyline en tekst voor de expositie ‘Geknipt voor de Vijand’ en werkte ze voor het educatief interviewproject ‘Oorlog in mijn Buurt’. Sarah kijkt graag naar kostuumdrama’s, mits ze historisch correct zijn uiteraard.

Eline Koning

content producer, MA (1991)

Eline behaalde de master Publieksgeschiedenis en sloot vervolgens de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs cum laude af. Tijdens haar studie liep ze met zoveel plezier stage bij Studio Louter dat ze na haar afstuderen terugkeerde in de rol van content producer. Ook in haar vrije tijd schrijft ze graag. Daarnaast reist ze graag naar ruige landschappen om te hiken of te mountainbiken en zoveel mogelijk culturen te leren kennen.

 

Lena Maes

content producer, MA (1994) 

De Vlaamse Lena behaalde haar Master Geschiedenis aan de Universiteit in Gent. Voor haar Master Publieksgeschiedenis en haar stage bij Studio Louter verhuisde ze naar Amsterdam. Ondanks de grote verschillen tussen Nederland en België bleek Lena zo goed bij Studio Louter te passen dat ze met veel enthousiasme haar weg als content producer bij Louter vervolgde. Lena vindt het ontzettend leuk om deel uit te maken van een multidisciplinair team waarin iedereen zijn eigen specialiteit inzet en ze daardoor veel van collega’s leert. In haar vrije tijd kookt Lena graag, om daarna natuurlijk ook alles op te eten.

Arthur Wammes

senior software developer, ing. (1966)

Na zijn opleiding Technische Informatica onderwierp Arthur zich vijf jaar lang aan keiharde wiskunde en statistiek. Toen besloot hij dat hij liever iets visueels maakt. Tegenwoordig ontwikkelt en ontwerpt hij bij Studio Louter interactieve installaties. Hij vindt het nog steeds leuk dat hij, door zijn hersenspinsels om te zetten in programmacodes, mensen een kijkje kan geven in zijn hoofd.

Tijmes Woudenberg

software developer (1976)

Tijmes is een echte digital native. Hij heeft al zijn vaardigheden verkregen door zelfstudie en liefde voor het digitale domein. Jarenlang werkte hij als freelancer aan online games en marketingacties. Voor Studio Louter zet hij nu zijn ervaring in als interaction designer, game- en webdeveloper voor verassende en creatieve interactie. Naast zijn werk als developer maakt Tijmes muziek en schildert hij graag.

 

 

 

Cas Spoelstra

software developer, BA (1988)

Cas studeerde Interaction Design aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten Arnhem. Als software developer richt hij zich voornamelijk op het ontcijferen van complexe systemen en vertaalt hij deze naar transparante constructies. Cas ziet zichzelf als een echte nerd en is geïnteresseerd in analoog hacken, nieuwe media protheses en de oorsprong van complexe systemen.

Christopher Freudenberg

creative developer, BA (1986) 

Christopher volgde de opleiding Communication & Multimedia Design waarbij hij afstudeerde aan het Art & Technology Lab op de St. Joost Academie in Breda. Nadat Chris vijf jaar als UX developer bij een IT Consultancy bedrijf werkte, versterkt hij sinds de zomer van 2017 het team van Studio Louter. Hier voelt hij zich als een vis in het water: zijn interesse gaat namelijk uit naar het tastbaar maken van het digitale domein en het creëren van cross mediale belevingen. Verder kun je Christopher tegenkomen als hij fanatiek over de Amstel roeit en maakt hij graag muziek in zijn ministudio.

 

Denise de Korte

designer, MA (1989)

Denise studeerde Digital Media Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar afstuderen leverde ze met haar frisse ontwerpen een bijdrage op een marketingafdeling. Maar haar stage bij Studio Louter in 2012 was beide partijen zo goed bevallen dat Denise terugkeerde naar ons bureau en sinds begin 2017 als ontwerper deel uitmaakt van het interactieteam. In haar vrije tijd maakt ze graag paper cut outs en ontwikkelt ze haar illustratieve stijl.

 

Martijn Mandemakers

designer (1988)

Martijn studeerde aan het Grafisch Lyceum Utrecht, waar hij in 2016 zijn diploma behaalde als grafisch vormgever met een specialisatie in conceptontwikkeling. Sinds 2017 versterkt hij als ontwerper het interactieteam. Zijn interesse in design-trends en verschillende vormgeefstijlen sluit naadloos aan bij de diverse projecten van Studio Louter. Soms vindt Martijn zichzelf een beetje geeky. Naast zijn interesse in fotografie en internetcultuur, houdt hij van series/games in de genres science fiction en fantasy.

Deborah Kraaijeveld

controller & office manager, BFA, MA (1986)

Deborah volgde de opleiding Autonoom Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en dook vervolgens de theorie in bij de studie Kunst- en cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze ruim vijf jaar als office manager bij een ontwerpbureau heeft gewerkt, versterkt Deborah sinds begin 2016 het team van Studio Louter als office manager en controller. Daarnaast werkt ze freelance als illustrator en maakt ze vrij werk.

deborah@studiolouter.nl